Bijna 900 trucks

De eerste DAF CF Military voertuigen, die in samenwerking met TATRA zijn gebouwd, zijn afgeleverd aan de Belgische Defensie! Tot 2025 worden er bijna 900 trucks afgeleverd.

De order van de Belgische Defensie bestaat uit 636 2-assige trucks met een 4×4 aandrijflijn voor algemene transporttaken en 243 4-assige trucks met een 8×8 aandrijflijn voor specifieke toepassingen (kipper, containertransport en inzet waarvoor een kraan nodig is).

Ongeëvenaarde off-road-capaciteiten

Voor de CF Military voertuigen werkt DAF nauw samen met het TATRA TRUCKS in Tsjechië. Alle trucks maken gebruik van een uniek chassis-concept met een all wheel drive aandrijflijn en een centrale, dragende buis waaraan een onafhankelijke wielophanging is gemonteerd. De onafhankelijke wielophanging, het speciale TATRA-chassis en het Central Tire Inflation System garanderen ongeëvenaarde off-road-capaciteiten en een uitzonderlijk rijcomfort, zelfs in de meest uitdagende terreinen.

De trucks worden aangedreven door een 10,8 liter PACCAR MX-11 (4×4) of een 12,9 liter PACCAR MX-13 (8×8) motor met vermogens van respectievelijk 300 kW/410 pk en 340 kW/460 pk.

Ook de beperkte hoogte is een belangrijke troef van de CF Military truck. Zelfs bij transport van een 20 voets-zeecontainer is hij nog lager dan vier meter.

tatra belgische defensie

 

Categorieën: Nieuws