“PRIMEUR! Op de Infra Relatiedagen 2019 in Hardenberg presenteert TATRA Nederland voor het eerst de volledig opgebouwde TATRA Phoenix 8×8 met een achterover kipper van Vossebelt. Deze 8×8 van TATRA heeft op kenteken een wettelijk draagvermogen van 11,5 ton per as, wat resulteert in een totaal GVW van 46 ton! TATRA is de enige fabrikant die af-fabriek een 8×8 kan leveren met een GVW van 46 ton.

Vanwege de grote stijfheid in het unieke TATRA chassis, is er een speciaal lichtgewicht hulpchassis gecreëerd door Vossebelt. Dit speciaal ontworpen hulpchassis is 250kg lichter dan een standaard hulpchassis, wat het netto laadvermogen ten goede komt. Door te kiezen voor enkel lucht banden heeft de TATRA Phoenix 8×8 minder rolweerstand in het terrein.  De 1e, 2e en 4e as zijn gestuurd, waardoor de TATRA Phoenix 8×8 een zeer kleine draaicirkel heeft.

TATRA Nederland heeft al verschillende uitvoeringen van de TATRA Phoenix als demo voertuig beschikbaar, zoals een 8×6 en 4×4 versie. Met deze nieuwste 8×8 demo heeft TATRA Nederland een gevarieerd demo park ter beschikking voor geïnteresseerden. Binnenkort zal er nog een 2e 8×8 voor demoritten beschikbaar komen.

We zien je graag op de Infra Relatiedagen in Hardenberg!

  • 5, 6 en 7 februari
  • Openingstijden 13:00 tot 21:00uur

GRATIS ENTREEKAARTEN kan je HIER bestellen.

 

Categorieën: Nieuws