TATRA Phoenix 10×6 Kipper

We hebben weer een pracht van een TATRA mogen afleveren, ditmaal bij Tim Goderie Transport, Handel & Verhuur gevestigd in Winkel (Noord-Holland). Deze TATRA is bij Gijsbertsen voorzien van een kipper.

Dit voertuig heeft een totaal GVW gewicht van 50ton, mede omdat het voertuig zo licht mogelijk is gebouwd en daardoor een leeggewicht heeft van 18.900 kg blijft er een laadvermogen over van 31.100 kg.

De as verdeling van deze TATRA is als volgt:
– De 2 voorassen zijn 10ton
– De middelste as is hefbaar en deze is 7,5ton
– De 2 achterassen zijn 11,5ton per as

Tevens is deze TATRA voorzien van elektrische luchtvering. Dit is uniek voor TATRA. Hierdoor is de chassishoogte regelbaar en kan de hefas automatisch geregeld worden. De aandrijving is een Paccar MX motor met 480PK. Deze is gekoppeld aan een 16 traps Traxon transmissie welke de TATRA tussen transmissie aandrijft, die op zijn beurt de 2 achterassen en de inschakelbare vooras aandrijft.

Deze TATRA is geleverd door onze partner Truckland.

Categorieën: Nieuws