Samen met Van Bouwel Verkoop & Service uit Kapellen (België) heeft TATRA Nederland de gunning gekregen voor het leveren van 6 TATRA’s. 2 TATRA’s 8×8 voor de Koninklijke Marechaussee en 4 TATRA’s 6×6 voor het Ministerie van Defensie.

Twee TATRA trucks Koninklijke Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee mocht 2 TATRA’s 8×8 met 480pk met een GVW van 43 ton in ontvangst nemen. De 8×8 TATRA’s hebben een TraXon automatische versnellingsbak met 16 versnellingen en een TATRA tussenbak met lage en hoge gearing. Deze TATRA’s zijn uitgerust met een Atlas-autolaadkraan en een Hyva Titan-containerhaakarm-systeem. Tevens zijn de TATRA’s uitgerust met een bandendrukwissel systeem met 4 voorgeprogrammeerde standen om de bandendruk aan te passen voor het rijden in het terrein. En in het geval van een lekke band, geeft het systeem een waarschuwing en kan de betreffende band continu worden bijgepompt. Beide TATRA’s mogen gevaarlijke stoffen vervoeren, maar worden vooral gebruikt voor het on- en off-road vervoeren van goederen en middelen voor bijvoorbeeld een bivak van marechaussees in opleiding. Ook kunnen de 8×8 TATRA’s ingezet worden bij handhaving van de openbare orde, calamiteiten of het ophalen van gestrande voertuigen.
tatra Koninklijke Marechaussee tatra kraan defensie Koninklijke Marechaussee tatra

Vier TATRA trucks voor Defensie

4 TATRA’s PR3333 6×6 voor het Ministerie van Defensie. De 6×6 TATRA’s hebben een 483pk Euro 6 motor en een GVW van 33 ton (10 ton voor en 2x 11,5 ton achter). Deze TATRA’s zijn uitgerust met hoge banden 445/75R22,5 op alle assen. De achteras is snelheidsafhankelijk gestuurd, wat zorgt voor een zeer gunstige wendbaarheid en korte draaicirkel. Bijkomend voordeel is dat met een aanhanger achter deze TATRA’s, door de gestuurde laatste as mogelijk is om erg strak te manoeuvreren.
tatra defensie defensie tatra trucks achterkant tatra defensie haakarm tatra defensie
Categorieën: Nieuws